Gå tilbake

Spicy agurksalat (Oi-muchim)

Porsjoner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk agurk
  • 1 stk vårløk finhakket
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1-2 ss koreanske chiliflak (gochugaru) avhengig av hvor spicy du ønsker det
  • 1 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 1 ts sukker etter smak
  • 1 ss rista sesamfrø
  • eventuelt litt salt

FREMGANGSMÅTE
 

  • Skjær agurken i skiver (eventuelt kan du dele i litt grovere biter og gi de litt juling med en sleiv eller lignende).
  • Dette kan du droppe om du har dårlig tid: Ha litt salt over agurken og la den stå i 10-15 minutter slik at agurken slipper en del vann. Skyll og tørk.
  • Finhakk hvitløk og vårløk og ha i en bolle sammen med agurken.
  • Bland i resten av ingrediensene og rør rundt. Denne kan spises med en gang, men blir enda litt bedre om den får sylte i 10-15 minutter.
  • Spises som en siderett, som en salat i seg selv (ha i akkurat det du føler måtte passe til en koreansk salat – for eksempler revet gulrot) eller med ris.
  • Denne holder seg også godt i kjøleskapet ett par dager, så det kan lages litt ekstra.