Slik lager du den virale agurksalaten

Det er ikke rart at den agurksalaten har blitt en hit. Den smaker sjukt godt og er utrolig enkel å lage.

Den siste uken har Tiktok-brukeren Logan Moffitt får millioner av visninger på videoene sine. De omhandler en veldig enkel ingrediens, nemlig agurken. Han har laget flere varianter av en spicy agurksalat hvor man blander alt i en beholder og rister løs.

«Noen ganger må man spise en hel agurk» har blitt mantraet som introduserer oppskriftene.

Til The New York Times Cooking sier Tiktok-fenomenet at han har vært en agurktilhenger siden han var barn, men at han i voksen alder har blitt svært inspirert av den koreanske kokken Maangchi.

Moffitts oppskrift er inspirert av den koreanske sideretten oi-muchim. Ifølge Maangchi betyr oi agurk og muchim blandet. Hun skriver videre at koreanske familier har sin egen variant, der ingredienser og mengder kan variere.

Moffitt bruker fiskesaus i den originale videoen, men hos oss holder oss mer tro til den koreanske versjonen:

Spicy agurksalat (Oi-muchim)

Porsjoner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk agurk
  • 1 stk vårløk finhakket
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1-2 ss koreanske chiliflak (gochugaru) avhengig av hvor spicy du ønsker det
  • 1 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 1 ts sukker etter smak
  • 1 ss rista sesamfrø
  • eventuelt litt salt

FREMGANGSMÅTE
 

  • Skjær agurken i skiver (eventuelt kan du dele i litt grovere biter og gi de litt juling med en sleiv eller lignende).
  • Dette kan du droppe om du har dårlig tid: Ha litt salt over agurken og la den stå i 10-15 minutter slik at agurken slipper en del vann. Skyll og tørk.
  • Finhakk hvitløk og vårløk og ha i en bolle sammen med agurken.
  • Bland i resten av ingrediensene og rør rundt. Denne kan spises med en gang, men blir enda litt bedre om den får sylte i 10-15 minutter.
  • Spises som en siderett, som en salat i seg selv (ha i akkurat det du føler måtte passe til en koreansk salat – for eksempler revet gulrot) eller med ris.
  • Denne holder seg også godt i kjøleskapet ett par dager, så det kan lages litt ekstra.