13 hyggelige uteserveringer i Oslo

Det er ingenting som slår å sitte på en uteservering på våren og sommeren. Med solen som skinner og en lett bris som svaler ansiktet, er det en fantastisk følelse å nyte noe godt mens man tar inn omgivelsene. Lyden av fuglekvitter og mennesker som snakker og ler skaper en hyggelig atmosfære som man kan nyte i timevis – særlig med en skyfri himmel og steikende sol.

Vi har samlet et knippe uteserveringer i Oslo som tilbyr akkurat det du trenger, enten det er et glass, litt mat eller underholdning.

Utendørs

Er dette byens største uteservering? Ikke langt unna i alle fall. På toppen av St Hanshaugen er det en stor plass som har utmerkede solforhold og servering. Utendørs holder åpent i vår- og sommersesongen og byr på diverse underholdning og temakvelder. I juni, juli og august er det quiz, bingo og annen moro – som vanligvis er gratis å delta på. Om sommeren vil en matbil stå på plassen og tilby digge burgere.

Følg dem på Facebook eller Instagram for å holde oversikt.

Adresse: Ullevålsveien 28

Pom Bistro eller Alf Nabolagsbar

To perler på Alexander Kiellandsplass! De ligger rett ved siden av hverandre og har masse plass ute, men godt skjermet fra Uelands gates larm. På bistroen kan du spise bistroknask, mens på Alf er det en intim og trivelig liten bar med kun snacks og drikkemeny – alt du trenger innenfor et lite område.

Et ekstra tips er at Alf har standup-kvelder annen hver torsdag i kjellerlokalene. Humorkonseptet har en egen IG-konto!

Alf Nabolagsbar finner du i Darres gate 1A. Pom Bistro ligger et steinkast unna.

Bølgen & Moi Tjuvholmen

På Tjuvholmen får du gode solforhold og fransk meny – en helt perfekt kombinasjon for varme vår- og sommerdager. De har åpent til lunsj fra tirsdag (fra kl. 11) til lørdag (fra kl. 13) og søndagsåpent fra kl. 16. Fra og med 25. april kan du også få servert deres skalldyrsplatå med hummer, østers og annen snadder fra sjøen.

Dette er for øvrig en av få plasser langs Tjuvholmen hvor du kan booke bord på uteserveringen.

Adresse: Tjuvholmen allé 5

Hrimnir ramen

Ramensjappa ligger rett ved Grünerløkka og har en liten platting utenfor – som er akkurat som solveggen på hytta. Om sola ikke varmer nok nå på våren kan du konsumere en skål med ramen for å holde tempen. Det er kun dropin på uteserveringen, mens bord i restauranten kan bookes via deres nettsider.

Adresse: Maridalsveien 9A

Fyrhuset Kuba

Det gamle fyrhuset ved Kubaparken huser en veldig hyggelig bar med masse bord og stoler utendørs. En anbefaling er at du ankommer tidlig på de mest solrike vårdagene for å kapre plassene i solveggen! Om sommeren får du litt deilig skygge fra de vakre trærne som ruver over deler av parkområdet.

Om det blir kjølig eller sent kan du spille shuffleboard i andre etasjen!

Adresse: Maridalsveien 23

Østbanehagen

Denne sentrale bakgården ligger midt mellom Østbanehallen og Oslo S – en skjult perle som nylig har fått en oppussing! Her er det masse plass og det ryktes at de jevnlig skal ha quiz og underholdning gjennom sommeren. Om du skal på konsert i Oslo Spektrum, Sentrum Scene eller Rockefeller er dette et ypperlig stoppested for å slukke tørste eller få noe mat i magen. For oppdateringer anbefaler vi å følge dem på Facebook eller Instagram.

Matserveringen er ulike streetfoods, fra burger til nachos og bao buns, samt andre godsaker fra Josper-grillen.

Adresse: Jernbanetorget 1

Handwerk Botaniske

Handwerk er en veldig hyggelig og liten kafé i Botanisk hage med bakst, kaffe, vegetarretter og annen snacks laget med kvalitetsråvarer. Uteserveringen ute på «tunet» er perfekt på sommeren. Kafeen legger ofte ut oppdateringer på meny og hva som skjer på Instagram og Tiktok.

Åpent mandag til søndag fra kl. 10.00 – 17.00.

Adresse: Sars gate 1

Mynt, takterrassen på Sentralen

På toppen av Sentralen-bygget ligger takterrassen Mynt. Mynt har offisiell sesongåpning 21. april og driftes av Sentralen Restaurant – et kvalitetsstempel i seg selv. Her er det titt og ofte DJ’s som spiller til de sene nattestimer og du kan stirre på utsikten over Kvadraturens hustak til solen går ned. Du får det ikke stort bedre på en varm sommerdag!

Adresse: Øvre Slottsgate 3

Sentralen

Nei, søren det er fullt oppe på taket? Frykt ikke. Også restauranten til Sentralen har fått sin egen lille uteservering, som er ny av året! Her kan du få bestilt fra menyen inne og alt annet du måtte ønske.

Adresse: Øvre Slottsgate 3

El Brutus

Den spanske restauranten og naturvinbaren El Brutus på Tøyen har et begrenset antall plasser i solveggen, så førstemann til mølla! Vi anbefaler å ta et par småretter og noe drikke mens sola står på.

Adresse: Eiriks gate 2

Vineria Ventidue

Denne lille italienske restauranten på Frogner serverer autentiske retter fra hele Italia. Kokkene her har erfaring fra Michelin-restauranter og sjefen selv har også italienske gener. På uteserveringen er det skikkelig nabolagsrestaurant-følelse og rolige omgivelser.

PS: Kun dropin på uteserveringen

Adresse: Gimleveien 22

Delicatessen Grünerløkka

På Grünerløkka har Delicatessen tapasbar en liten og solrik uteservering langs vinduene. Om du spør en ansatt kan dere få noen stoler og lage et lite bord på fortauet. Restauranten er veldig populær, så sikre deg en plass om du tilfeldigvis ser at det er ledig.

Ta en rett eller ti og mys mot solen!

Adresse: Søndre gate 8

Delicatessen Majorstuen

I likhet med filialen på Grünerløkka er avdelingen på Majorstua nokså solrik og ettertraktet. Her får du de samme gode smårettene og drikken som Delicatessen er kjent for.

Kun dropin på uteserveringen.

Adresse: Vibes gate 8A

Delicatessen Aker brygge

Tapasbaren på Aker Brygge ligger svært sentralt, bare en kort spasertur fra Nasjonaltheatret. Selve uteserveringen er på sitt aller beste fra juni til august med et par timer sol fra kl. 15 til kl. 17. Om du trenger et sted for å kjøle deg ned en varm sommerdag kan dette være et perfekt avbrekk fra sola.

Adresse: Holmens gate 2