17. mai i Oslo? Disse stedene har fortsatt ledige bord

Her er et knippe utesteder og restauranter du kan booke bord. Førstemann til mølla!

OBS OBS: Denne artikkelen er fra 2023.

Her finner du oversikten for 2024: Her kan du feire 17. mai i Oslo

Nasjonaldagen i hovedstaden er en fantastisk dag, men det er alltid rift om å få bord på byens utesteder. Nå som det nærmer seg er det allerede fullbooket mange steder, men det er fortsatt noen serveringssteder med muligheter for å samle gjengen, familien eller nære venner.

Alle arrangementene nedenfor er i regi av EIK Event (Utendørs, Brød & Sirkus og flere) eller restauranter i EIK Servering.

17. mai i Kubaparken (utsolgt)

Oppdatering 10. mai: Utsolgt, men muligheter for dropin fra kl. 13:00.

Siden Utendørs-arrangementet ble utsolgt på to minutter har arrangørene valgt å sette i gang et identisk opplegg i Kubaparken. I «sirkelen» i parken blir det nasjonaldagsfeiring med mat- og drikkeservering, DJ’s og livemusikk gjennom store deler av kvelden. Her blir det like mye fest som på St Hanshaugen, eneste forskjellen er at det er enda litt nærmere sentrum.

Arrangementet ble nylig sluppet, så om du er rask kan dere karre til dere et bord eller to. Åpningstiden er fra klokken 11:00 til 19:00.

Her finner du arrangementet og her kan du bestille bord.

Østbanehagen

Østbanehagen ligger plassert midt mellom Østbanehagen og Oslo S, i en liten avsides krok som er godt skjermet fra Jernbanetorgets larm. Bakgården er en skjult perle midt i sentrum og har kapasitet på over 300 mennesker. Her kan du få servert diverse gatemat fra Josper-grillen og feire til krampa tar deg.

Østbanehagen har to bordsettinger, klokken 12:00 til 15:00 og 15:30 til 19:00. Per nå er det kun 8-mannsbord igjen. De lover DJ’s og livemusikk gjennom dagen!

Du finner arrangementet her og denne lenken tar deg til bordbestilling.

Brød & Sirkus (utsolgt)

Oppdatering: Utsolgt, men dropin fra 12:30.

Det er ledige bord innendørs fra klokken 14:00 på Brød & Sirkus, altså i underholdningsbarens andre etasje. Bakgårdsarrangementet er utsolgt, men festen fortsetter utover kvelden!

Velger du et bord innendørs vil du ikke kunne bevege deg rundt i bakgården før etter kl. 15:00.

Du finner mer informasjon og bordreservasjon på Tikkio.

Handwerk Botaniske

Midt i Botanisk hage ligger denne hyggelige kafeen, som for øvrig har en meget hyggelig uteservering på hovedgårdens tun. De skal arrangere en mer familievennlig nasjonaldagsfeiring fra klokken 11:00 til 16:00 med mat- og drikkeservering.

Menyen for dagen lener seg mer mot en tradisjonell koldtbordfrokost: Eggerøre, laks, spekemat, rørte reker, foccacia og salater. De har også deres egen verdens beste og pavlova til dessert. Fint lite slår klassikerne!

Arrangement her! Bordreservasjon via Dinnerbooking her!

Sentralen restaurant

Takterrassen Mynt er fullbooket, men Sentralen restaurant holder åpent med seating klokken 12:00, 14:00 og 16:00 og en treretters til 585 kroner på menyen. Selecta Harmony sørger for kvalitetsmusikk på anlegget. Det er også mulig med vinpakke (450 per person, tre enheter inkl. ankomstdrink).

Menyen ser slik ut (kan tilpasses til allergier, men må meldes fra minst 48 timer før):

• Råmarinert villkveite med vinterreddik fra Hasle gård og sitrusponzu 

• Rosastekt kalveculotte med grønne asparges, røkt løk, mandelpotetkrem og morkelsaus

• Karamelliskrem med brunost, sylta rabarbra og jordbær 

Reservasjoner gjøres via Sentralens hjemmesider.

Delicatessen Tapasbar

Hvem er vel fremmed for å erstatte det norske koldtbordet med den spanske ekvivalenten? Delicatessen Tapasbar har flere filialer i Oslo og det er fortsatt noen få ledige bord på Aker Brygge, Majorstuen og Grünerløkka.

Aker Brygge holder åpent fra kl. 12:00 til 19:00 (kjøkkenet stenger 18:00) og begynner å bli fullbooket, men det er fortsatt noe ledig rundt åpningstidene. De serverer en selskapsmeny til 545 kroner per person.

Book bord her.

Grünerløkka (fra 12:00, kjøkkenet stenger 19:30) har noe plass igjen for selskaper, ellers er det kun mindre bord – en god løsning om dere er mange eller bare to-tre stykker. Fra kjøkkenet får du en selskapsmeny til 495 kroner per person.

Reservasjoner gjøres her.

Majorstuen har ganske god kapasitet! Restauranten er åpen fra 12:00 til 21:30, og de fleste ledige bordene er fra restauranten åpner dørene på nasjonaldagen. Igjen er det kun en fastsatt meny, men til 425 kroner per person.

Book bord her.

Der Peppern Gror (Rådhusplassen og Bogstadveien)

Der Peppern Grors to avdelinger har begge mulighet til å reservere bord innendørs på nasjonaldagen. De serverer en treretters meny til 550 kroner per pers:

• Samosa Chaat

• Butter Chicken med naan

• Iskrem med eksotisk frukt

(Barn vil få servert kyllingvinger med fries om de ikke ønsker butter chicken)

Reserver bord via deres nettsider.

Sagene Lunsjbar

Nabolagsrestauranten på Sagene holder åpent på 17. mai fra 10:00 til 22:00. Dette vil være et hyggelig sted å ta en rast mellom slagene, samtidig som du får servert god mat. Her vil det gå rolig for seg med en noe en redusert meny, bestående av deres mest kjente og kjære retter.

Reserver bord via deres hjemmesider.