Brutus blir til El Brutus

¡Vamos a calle de Eirik!

Brutus ble etablert i 2016 og målet var å være en restaurant som rendyrket naturlig mat og vin. Nå legges Brutus-konseptet ned 28. mai og gjenoppstår 1. juni i ny drakt: El Brutus.

I løpet av seks år har Brutus startet Gurken Gurken Gurken Gurken og hatt masse gøye gjestespill hvor køen har stått helt ned til krysset mellom Borggata og Åkerbergveien. De overlevde en pandemi – og ikke minst hatt et ukjent antall uforglemmelige kvelder sammen med gjestene. Nå lukkes altså det kapittelet og de begir seg ut på en ny spansk eskapade.

El Brutus skal bli en ekte spansk restaurant, med kjøkkensjef Estela Alonso i spissen. Hun skal kreere sine favorittretter fra hjemstedet nordvestkysten i Spania, nærmere bestemt det galisiske kjøkkenet.

Med en lang kyst mot Atlanterhavet er det naturlig at sjømat er en viktig del av kjøkkenet, ispedd innflytelse fra nærliggende spanske regioner. Polbo á feira, ternera gallega og Tarta de Santiago er bare noen av rettene som allerede har blitt luftet som mulige alternativer på menyen.

Foruten maten og en liten renovering vil El Brutus være umiskjennelig: Et sted som brenner for de små produsentene som dyrker råvarer og produserer vin uten for mye dilldall. Grovkjelleren skal være like nøye kuratert og utvalget skal være blant Oslos beste innen naturvin.

Brutus skal fortsatt være en nabolagsrestaurant her på Tøyen og en destinasjon for alle matglade folk – nå som et helt nytt konsept og spennende meny, forteller daglig leder Arnar

Frem mot relanseringen kan det dukke opp muligheter til å nyte gamle klassiskere, besøk av gamle kjenninger og en heidundrende avslutningsfest 28. mai.