Ute etter ledig bord? Her kan du feire 17. mai i Oslo

Her er et knippe utesteder og restauranter med ledig plass på nasjonaldagen.

OBS OBS: Denne artikkelen er fra 2024.

Delicatessen Aker Brygge, Grünerløkka og Majorstuen

Den spanske tapasrestauranten åpner filialene klokken 12:00 på nasjonaldagen. De serverer kun selskapsmeny på alle restaurantene. Menyen består av tapasklassikere, men varierer smått fra sted til sted. Booking for mindre grupper gjøres via deres nettsider. For mer informasjon for hver enkelt restaurant kan du se nedenfor.

Det vil kun være dropin på alle uteserveringene.

Majorstuen: Kjøkkenet åpent fra 12:00 til 20:00 (siste mulighet for reservasjon er 19:30). Kun forhåndsbestilling på mat. Grupper på flere enn åtte personer betaler et depositum på 500 kroner via Vipps (tilbakeføres 18. mai om du benytter deg av reservasjonen). Depositumet tilbakeføres dagen etter hvis man møter opp til sin reservasjon. For spørsmål og booking kontakter du majorstuen@delicatessen.no.

Grünerløkka: Kjøkkenet stenger klokken 20:00 og siste reservasjon er 19:00. Meny koster 495 kroner per person. For spørsmål eller reservasjoner for seks personer eller flere rettes til grunerlokka@delicatessen.no.

Aker brygge: Kjøkkenet er åpent fra 12:00 til 19:00 og siste reservasjon kan legges en time før kokkene takker for seg. Delicatessen AB tar forhåndsbetalt for mat, men det vil være mulig å endre antall eller kansellere reservasjonen din frem til 6. mai.

Kontakt Aker brygge for spørsmål eller reservasjoner for åtte personer og oppover på akerbrygge@delicatessen.no.

Sentralen og Hitchhiker

På Sentralen-bygget blir det 17. mai-feiring fra topp til tå. Mynt takterrasse er nesten utsolgt (tips: det er noen få ledige plasser på klokken 18:00-seatingen), men på Hitchhiker restaurant er det fortsatt mulig å sikre seg et bord.

Hitchhiker vil servere en treretters med dessert (menyen er ikke annonsert, men du kan forvente asiatiske smaker) til 695 kroner. Det vil være to bordsettinger: Klokken 12:00 og 15:00 (restauranten stenger kl. 18:00).

Du kan reservere bord her.

17. mai på Kirkeristen

Siden Bislett er utsolgt har gjengen bak Den Store Festen, som tidligere år har arrangert festen på Utendørs, lansert et nytt alternativ. På Kirkeristen bak Domkirken vil det være plass til 1200 mennesker.

Billettene kjøper du her.

Gladkokken Ute (tidligere Østbanehagen)

Gladkokkens uteservering ligger plassert midt mellom Østbanehagen og Oslo S, i en liten avsides krok som er godt skjermet fra Jernbanetorgets larm. Bakgården er en skjult perle midt i sentrum og har kapasitet på over 300 mennesker. Her kan du få servert diverse gatemat fra Josper-grillen og feire til krampa tar deg.

Bord/billetter her.

Brød & Sirkus

Oslos underholdningsbar har hatt en smått legendarisk bakgårdsfest de siste årene. Det blir allsang, dans og moro. Om sola skinner åpner de taket og det er god stemning.

Dagen vil være delt i to: Dørene åpner 11:00 for dagsarrangementet og stenger igjen 17:00. Fra 22:00 vil de åpne for klubb og fest til det blir veldig sent.

Bordbestilling, priser og mer informasjon finner du her.

Få nyheter, oppskrifter, guider og anbefalinger i innboksen. Abonner på Prepps nyhetsbrev:

* indicates required

Taket Steen & Strøm

Billettene til årets største fest på Taket er sluppet. Dagsfest fra klokken 12:00 til 19:00 er utsolgt, men det er noen ledige billetter til etterfesten. Fra 22:00 til 03:00 blir det klubb – akkurat i tide til at du får skiftet ut av finstasen og over i noe mer dansevennlig.

Vær oppmerksom på at en dagsbillett ikke gir deg inngang til kveldsarrangementet – og motsatt, så velg det som passer deg. Du finner billetter her.

Amazonia by Bar

Amazonia på Tjuvholmen vil servere en latinamerikansk treretters og sørge for god stemning før det blir nattklubb. Det vil være tre bordsettinger, men kun den siste har ledig kapasitet: Klokken 12:00, 15:00 og 18:00.

Selskapsmenyen koster 795 kroner per person. Ellers vil det være mulig med dropin og det er booket DJ’s som skal sørge for kok gjennom hele dagen.

Slik ser menyen ut:

  • Marinert tunfisk (kokos, agurk, tomat, ananas, chili)
  • Grillet ytrefilet (broccolini, maispure, poteter, chimichurri, pico de gallo)
  • Sjokolademousse (bær, candy crunch)

Booking for nasjonaldagen gjøres på e-post: tjuvholmen@amazoniabybar.no. Klubbarrangementet vil ikke operere med billetter.

Bar Vulkan

Bar Vulkan ligger på… Vulkan, og skal ha fest på takterrassen fra klokken slår 12:00 og inn i de sene nattestimer. Det er satt opp tre bordsettinger (kl. 12:00, 15:00 og 18:00). I denne perioden vil det være begrensede muligheter for drop-in. På kvelden vil det bli – som de selv formulerer det – full fart. Om du ønsker å spise vil det være en selskapsmeny til 745 kroner per person.

Booking og andre spørsmål gjøres på e-post: kontakt@barvulkan.no

Fyr Bistronomi

Datterrestauranten til Stallen, Fyr Bistronomi, passer for deg som ønsker en kulinarisk feiring av Norges bursdag. Fyr har lagt opp til tre bordsettinger: 11:30 – 14:00, 15:00 – 17:30 og 18:00 – 21:00. Det vil være en egen selskapsmeny denne dagen. En platekusk skal også sørge for musikken hele dagen.

Booking på Fyr gjøres på e-post: booking@fyrbistronomi.no.

3KT

3KT ligger mellom Aker brygge og Nasjonalmuseet. Her er det arrangørene bak den populære Utendørs-festen som skal sørge for nasjonaldagsfest. Stedet er svært romslig og ligger meget sentralt.

Billettlenke her.

Fyrhuset Kuba

Det gamle fyrhusets uteservering skal fylles med bunader, dresser, musikk og norske flagg fra klokken 11:30. Med Kubaparken rett utenfør blir det muligheter for sekkeløp på gresset, mens det selvsagt er lov med medbragt mat (Fyrhuset har ikke matservering). Dørene stenger 19:00 og 20 års aldersgrense.

Her kjøper du billetter.

Uvisst

Du får det ikke mer sentralt: Om du er skikkelig god kastearm, ligger Tordenskiolds gate bare et steinkast unna Stortinget. Den neonfargede baren har en fin liten uteservering som nyter godt av sola på dagtid.

Uvisst holder åpent fra 12:00 til sent på kvelden (DJ fra 22:00). De lover sanghefter på bordene for litt allsang av typiske 17. mai-sanger og muligheter for sekkeløp. Baren har ikke matservering, men du må gjerne ta med medbragt.

Du bestiller bord/billetter her.

Heim St Hanshaugen

Heim St Hanshaugen holder åpent og lover «heimelaga» mat og stemning. De vil servere en litt redusert meny, men det blir definitivt bistropub-snacks og nasjonaldagsstemning. De har også en veldig trivelig uteservering i krysset mellom Ullevålsveien og Louises gate.

Bordbooking er gratis og gjøres via Heims nettsider.

Der peppern gror Rådhusplassen og Majorstuen

Der Peppern Grors to avdelinger har begge mulighet til å reservere bord innendørs på nasjonaldagen. I fjor ble det servert en treretters meny til rundt 500 kroner per person. I år vil de gjøre mer eller mindre det samme, men nettsidene deres er ikke oppdatert med 2024-planene for nasjonaldagen.

Ta kontakt med restauranten for å vite mer. Du kan reservere bord via deres nettsider.

Alf Nabolagsbar

Nabolagsbaren på Kiellands plass holder åpent fra 12:00 til 19:00. De har en større uteservering på andre siden av gaten, samt et koselig lite lokale. Ta gjerne med medbrakt mat om du trenger påfyll i påsan gjennom dagen. Aldersgrense 20 år.

Bordreservasjon/booking vil slippes om kort tid.

17. mai på Revier

Hotellet i Kvadraturen – midt i byen – har en fin-fin takterrasse hvor det skal stelles i stand til nasjonaldagsfest. Noen kjenner dette kanskje som gamle Grims Grenka, men hotellet i Kongens gate har hatt Revier i noen år nå.

Hotellets bistro skal servere en egen 17. mai-meny med tre retter (1195,– per pers):

  • Ceviche av villfisk, tigermelk laget med sitrus, chilli og kokosnøttkrem, servert med sprø vårgrønnsaker
  • Andebryst tilberedt over åpen ild, rødbete og fermentert plommepuré servert med andesaus infusert med Jamaica-pepper
  • Melkeis, bringebærskum, marshmallow og hvit sjokoladecrumble

For takterrassen kan du velge mellom to tidspunkt: 12:00 – 15:00 eller 15:00 og utover. Garantibeløp per gjest er 500,– og belastes belastes ved manglende oppmøte.

Booking til bistroen og takterrassen gjøres på mail til events@revier.no.

Casa Pisano Trattoria i Tordenskioldsgate

Et italiensk trattoria på nasjonaldagen? Ja, visst! Casa Pisano holder til i Blomqvist-bygget. Etter en nøysommelig oppussing åpnet de dørene i 2023, og begir seg ut på sitt nye år med lovnader om en flott nasjonaldagsfeiring.

De vil ha fest hele dagen, mens det blir familiemiddag om kvelden. Det vil serveres a la carte, 3-retters og et skalldyrsplatå på takterrassen. For informasjon og booking kan du besøke deres nettsider.

Utendørs presenterer: 17. mai på Bislett Stadion

De siste årene har Utendørs stått for en av de større, mest populære nasjonaldagsfeiringene, men siden parkområdet skal gjennomgå oppussing må 17. mai-festen flyttes.

De tar sats og inviterer til det som trolig blir landets største feiring på Bislett Stadion! Her er det plass til 5000 mennesker og de lover DJ’s, liveband, fest og moro.

Oppdatering 19. februar: Arrangementet er utsolgt, men du kan sette deg på venteliste her.

Få nyheter, oppskrifter, guider og anbefalinger i innboksen. Abonner på Prepps nyhetsbrev:

* indicates required