Foto: 3KT

Ni hyggelige steder å se fotball-EM i Oslo

Mesterskapet begynner 14. juni, og her er et knippe av utesteder og barer som viser kampene på storskjerm.

3KT

Adresse: Dokkveien 3 (på andre siden av veien for Nasjonalgalleriet)

Rett ved Aker brygge finner du en uteservering med 800 plasser, flere storskjermer, mat- og drikkeservering. Om det skulle være litt ruskevær har de også et tak du kan søke ly under.

Om du vil reservere bord, kan det gjøres via deres nettsider.

Gladkokken Ute

Adresse: Jernbanetorget 1 (mellom Oslo S og Østbanehallen)

Dette er kanskje Oslos mest sentrale bakgård. Denne ligger mellom Oslo S og Østbanehallen, bare et steinkast unna tigeren på Jernbanetorget. Her det plass til 200 sittende og mulig å reservere bord. Det serveres også gatemat fra restauranten inne. Her er det også et tak om du vil unngå regn.

Nydalen bryggeri og spiseri

Adresse: Nydalsveien 30 A

Mikrobryggeriet og spiseriet skal vise mesterskapet på skjermene. Kombinasjonen fotball og gastropub er upåklagelig, så her skal det godt gjøres å ikke kose seg. Om det er stekende sommersol kan du også ta et bad i elva!

Holzweiler Platz

Adresse: Operagata 61D

Holzweilernes restaurant har annonsert at de skal vise EM inne i restauranten gjennom hele mesterskapet. Det er også lagt til en egen burger på menyen for anledningen. Her må du booke bord.

Prindsen hage

Adresse: Chr. Krogs gate 15

Svær skjerm, svær bakgård. Prindsen hage har matservering fra flere matvogner og plass til rundt 300 sittende gjester. Kun dropin.

Carls

Adresse: Trondheimsveien 113

En fotballpøbb må selvsagt vise fotball. Denne relativt nye sjappa har blitt svært populær, så vi anbefaler at du dukker opp i god tid for å sikre deg et bord (særlig på storkampene). Carls serverer for øvrig klassisk scran som burger og pizza.

Brygg

Adresse: Storgata 7

Håndverksøl og fotball går sammen som hånd i keeperhanske. Bryggeriet og ølkjennerne i Storgata har reservert hele andreetasjen på huset til fotballmesterskapet.

Bar 35

Adresse: Akershusstranda 15

Nedenfor vollene på Akershus festning har du 600 sitteplasser og to storskjermer utendørs. Det er også noen skjermer innendørs, om det skulle være nok en regnfull sommer.

Kontraskjæret

Adresse: I parken rett ved Akershus festning, rett ved Oslo rådhus

Fotballmesterskap som festival. Her er det plass til hele 7500 personer, og det kan bli rimelig bra kok om det er en intens kamp. Om du vil komme deg vekk fra plebeierne har de også et eget VIP-område som koster noen kroner ekstra. En klassiker for å se fotball i Oslo – må nesten oppleves om du er på besøk.