Hvordan vaske vaffeljern? Svaret er en «vaskevaffel»

En god dose salt er løsningen.

Vaffeljernet har mange kriker og kroker hvor det kan feste seg fett, matrester og andre ulumskheter. Derfor bør du jevnlig gi maskineriet en rens.

Utvendig kan du fint bruke en klut og litt såpe. Innvendig trengs det sterkere lut. Ikke begynn med såpe her, for da kan det fort bli såpevann liggende igjen i mønsteret og i verste fall skade emaljen. Verken brunost eller jordbærsyltetøy kan redde smaken av en såpete vaffel.

Noen prøver også å legge et tørkepapir i et avkjølt vaffeljern, men dette klarer ikke å suge til seg all fuktighet, rester og oljer som ligger nede i det ruglete mønsteret. Det er en grei løsning som en vedlikeholds-rengjøring, men ikke for en fullverdig vask.

En veldig salt vaffel er svaret! Noen kaller det en «vaskevaffel», «rensevaffel» eller en «saltvaffel». Saltet absorberer fett og fastbrente rester fra tidligere vaffeleskapader. Du blander sammen til en vaffelrøre og behandler den som en vanlig vaffel.

Ikke spis denne vaskevaffelen. Alle som har blitt fristet til å smake på trolldeig veit at det ikke er særlig godt, og en veldig salt vaffel full av gammel moro er ikke å anbefale.

Se oppskriften nedenfor:

Vaskevaffel

Ingredienser
  

  • 2 dl mel
  • 1 dl vann
  • 4.5 ss salt

FREMGANGSMÅTE
 

  • Bland sammen ingrediensene til en klumpfri røre.
  • Hell over i et varmt vaffeljern, akkurat som du ville laget en vanlig vaffel.
  • Kast den ferdigstekte vaskevaffelen. Nå skal vaffeljernet være klart til bruk igjen!