Katlas chiliolje

En enkel, men heftig base du kan bruke til alt fra grønnsaker til kjøtt og nudler. Her får du oppskriften på chiliolje à la Katla – for deg som synes livet smaker litt for lite helvete.

Gir ca. 0,5 liter.

Ingredienser:

  • 3–4 tørkede guajillo-chili
  • 1–2 tørkede pasilla-chili
  • En liten bit fersk ingefær (ca. på størrelse med en tommel)
  • 2–3 fedd hvitløk
  • 5 dl nøytral olje (f.eks. solsikke- eller rapsolje)

Fremgangsmåte:

  1. Skyll ingefær og hvitløk godt.
  2. Ha chili, ingefær, hvitløk og olje i en gryte.
  3. Varm forsiktig opp til 90 °C (til det akkurat begynner å boble forsiktig).
  4. Skru ned til 80 °C, og la det trekke i 1 time.
  5. Ta gryten av varmen og la alt stå og trekke over natten.
  6. Kjør blandingen glatt med stavmikser eller blender, og sil gjennom et osteklede eller en finmasket sil.