En enkel, men heftig base du kan bruke til alt fra grønnsaker til kjøtt og nudler. Her får du oppskriften på chiliolje à la Katla – for deg som synes livet smaker litt for lite helvete.
Gir ca. 0,5 liter.
Ingredienser:
- 3–4 tørkede guajillo-chili
- 1–2 tørkede pasilla-chili
- En liten bit fersk ingefær (ca. på størrelse med en tommel)
- 2–3 fedd hvitløk
- 5 dl nøytral olje (f.eks. solsikke- eller rapsolje)
Fremgangsmåte:
- Skyll ingefær og hvitløk godt.
- Ha chili, ingefær, hvitløk og olje i en gryte.
- Varm forsiktig opp til 90 °C (til det akkurat begynner å boble forsiktig).
- Skru ned til 80 °C, og la det trekke i 1 time.
- Ta gryten av varmen og la alt stå og trekke over natten.
- Kjør blandingen glatt med stavmikser eller blender, og sil gjennom et osteklede eller en finmasket sil.