Foto: Anne Valeur

Tom Victors kokkeordbok

En artig ting ved kokkeyrket er selve fagspråket – det språket vi snakker sammen når vi jobber. Ordene vi bruker, er ikke noe hokuspokus, men en effektiv måte å kommunisere på. Selv lærte jeg mange av faguttrykkene gjennom gloseprøver på kokkeskolen. Vi måtte pugge 15 ord av gangen, mange av dem hentet fra det franske kjøkkenet. En del av disse faguttrykkene – som flambere, gratinere, fritere og marinere – er kjent for de fleste. Men det finnes så utrolig mange flere. Kjøkkenspråket er en egen liten verden av uttrykk og små finurligheter, og et lite ord kan alene bety en […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.