Foto: Anne Valeur

Mise en place – planlegging på kjøkkenet

Mise-en-place (MEP) er fransk og betyr noe sånt som å «ha alt på sin plass». Det er et av de nyttigste og viktigste begrepene i kjøkkenspråket. I dagligtalen er det kanskje synonymt med «for- beredelser» eller «gjort på forhånd». Helt enkelt sagt er MEP alt det du allerede har «på plass» av matlagingen og forberedelsene før du går i gang med det aller siste, det vi kaller à la minute – alt det kritiske som skjer i minuttene fra gjesten har bestilt, fram til han får maten på tallerkenen. Et proffkjøkken er utenkelig uten MEP. Det er summen av alt […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.