Ribolitta. Foto: Lars Petter Pettersen

Ribolitta

Ribolitta betyr «kokt på nytt», og retten er opprinnelig en restegryte fra Toscana i Italia, og er skikkelig bonde- eller fattig- mannskost fra gamle dager. Også her spiller bønner, tomater, urter og kål en sentral rolle – men pastaen er erstattet med daggammelt brød, som legges i suppa før servering og gir den en helt spesiell karakter. Skriv ut oppskrift Ingredienser  80 g tørkede hvite bønner3 ss olivenolje1 stk gulrot i terninger1 stk løk hakket3 hvitløkfedd finhakket1 stilk stangselleri i terninger3 stk tomater uten kjerne og skinn i grove biter1 kvast timian600 g svartkål eller grønnkål i grove biter4 skiver landbrød […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.