FOTO: Lars Petter Pettersen.

Sesamboller med sesamkaramell

Tekst og oppskrift: Jan Robin Ektvedt, fra «Asiatisk» Sesamboller eller jian dui er en klassisk kinesisk søtsak: små, friterte gjærbakstboller rullet i sesamfrø og fylt med noe godt. Bollene blåser seg opp under stekingen slik at det danner seg et hulrom i midten. Tradisjonelt fylles dette hulrommet med søte pureer lagd av enten svarte eller røde bønner, men her har jeg brukt en klissete og deilig sesamkaramell som fyll, til glede for alle dere søtmomsene der ute. Sesamboller Skriv ut oppskrift Ingredienser  Sesamkaramell:150 g sukker55 g smør50 g fløte3 ss ristede sesamfrøSesamboller600 g mel1 ss salt100 g sukker3 ts bakepulver2 ss […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.