Foto: Lars Petter Pettersen
Foto: Lars Petter Pettersen

Smørkokt sommerkål med kålglace

Tekst og oppskrift: Tom Victor Gausdal, fra «Grønnsaksboka». Kål i kraft er ikke så vanlig, men det gir en utrolig god og fyldig smak, særlig om du bruner kålen. Her har vi for eksempel lagd en intens smaksrik kålkraft eller glace, en ordentlig umamibombe – kraftig innkokt, akkurat som vi gjør det med kjøttkraften på restaurantkjøkkenet. Denne kraften er et herlig virkemiddel på kjøkkenet – sammen med litt smør, løk og eddik blir den for eksempel en helt fantastisk saus til nykokte båter av frisk sommerkål. Pynt gjerne med ville urter og blomster om du finner det. Skriv ut oppskrift […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.