FOTO: Tommy Andresen.

Sunnmørssvele med hasselnøttis

Tekst og oppskrift: Even Ramsvik, fra boka «Ny norsk mat» (2017). Hvis du har fulgt med på norske menyer, kokebøker og matblogger de siste årene, har du kanskje lagt merke til at svelen har fått en renessanse. Jeg vil faktisk gjøre krav på litt av æren for det. Det var i alle fall ikke mange som hadde tenkt på svele som restaurantmat da vi satte det på menyen på Ylajali. Men vi skaffet oss takke på hjul, og gikk rundt i lokalet og stekte svele til dessert ved bordet mens gjesten så på. Svelen ble raskt en suksess, en av […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.