Utesteder og restauranter i Oslo som holder sommeråpent

Disse restaurantene og barene holder åpent i juli.

«Hele» Norge tar sommerferie i juli, men heldigvis for oss som blir igjen i byen er det noen hardarbeidende restauranter og utesteder som lover å servere mat og drikke gjennom sommeren.

Restauranter

Smalhans

Restauranten har blitt beæret med Michelin-guidens Bib Gourmand siden 2015. I sommer kan du fortsatt få et godt måltid til en hyggelig pris. I sommer holder de åpent fra kl. 17:00 hver dag. Det serveres setmeny og Smalhans-meny.

For dere som måtte besøke Norge for første gang: Her kan det gjerne være «typisk» norske retter på menyen!

Adresse: Ullevålsveien 43

@smalhans

Katla

Foto: Anne Valeur

Sjefen selv, Atli Már Yngvasson (tidl. Pjoltergeist), skal kokkelere på Katla torsdag til lørdag de tre siste ukene i juli. Det vil bli servert en sommermeny på fem retter til 750 kroner med forretter, hovedrett og dessert. Et perfekt stopp for deg som er fysen på en fusjon av mexikanske, thai og nordiske mattradisjoner.

Adresse: Universitetsgata 12

@katlaoslo

El Brutus

El Brutus er en ekte galisisk restaurant i Oslo. Denne nyåpnede sjappa serverer spansk mat, laget på kvalitetsråvarer. Kjøkkensjefen Estela er selv fra Vigo i Galicia og lager maten hun har vokst opp med. El Brutus er også en av byens fremste naturvinbarer.

Adresse: Eiriks gate 3

@_el_brutus_

Der Peppern Gror

En av byens beste på indisk gatemat holder «alltid» åpent. Restauranten ved rådhuset har også en svær uteservering, og ligger bare et steinkast unna Karl Johans gate. I Bogstadveien (avbildet ovenfor) har de også masse plass utendørs.

Adresse: Fridtjof Nansens plass 7 og Bogstadveien 1

@der_peppern_gror

The Golden Chimp

Foto: Haakon KK

Dumplingsjappas kjøkken holder åpent fra kl. 12 til 21 i juli. Det er à la carte på bakkeplan (de har også et par-tre bord utendørs) og setmeny i kjelleren.

– Man burde besøke oss for å få en innsikt i hvor godt asiatisk mat kan bli med smør og fløte, sa Chimp-sjef Jan Robin Ektvedt i et tidligere intervju i Prepp.

Adresse: Heimdalsgata 37

@thegolden.chimp

Handwerk Botaniske

Foto: Anne Valeur

Med en ganske idyllisk plassering midt i Botanisk hage finner du denne kaféen. Gjennom sommeren er det åpent fra kl. 10 til kl. 17. På torsdager og fredager holder de åpent til 20:30. Her får du enkle retter, salater og drikke.

Et fint pitstop om du vandrer gjennom plantesamlingen på Tøyen denne sommeren.

Adresse: Sars’ gate 1

@handwerk_botaniske

Hrimnir ramen

Foto: Anne Valeur

Ramenrestauranten, som er anerkjent som en av byens beste, har vanlige åpningstider i sommermånedene (kjøkkenet stenger kl. 21). De har også en liten og hyggelig uteservering.

Adresse: Maridalsveien 9A

@hrimnir_ramen

Sentralen restaurant

Restauranten i Kvadraturen har åpent frem til 8. juli (se Mynt takterrasse lengre ned for deres sommeralternativ). Maten er en kombinasjon av nordisk kjøkken og franske mattradisjoner. Nyt mat laget på lokale råvarer i sesong på uteservering langs gågaten eller inne i restauranten.

Adresse: Øvre Slottsgate 3

@sentralenmat

POM Bistro

Tre Stuer & Bar har blitt til POM Bistro. Bistroen har en ny meny og samme store uteserveringen på Alexander Kiellands plass. Et ypperlig alternativ om du er i nærheten av Grünerløkka eller Vulkan.

Adresse: Darres gate 1

@bistropom

Delicatessen

Om du har skikkelig lyst på velsmakende tapas, er dette stedet å besøke. Alle filialene har også uteservering, slik at du kan nippe til vin, spise småretter og se på folkelivet. Delicatessen har åpent hver dag i hele juli.

Adresse: Holmens gate 2, Søndre gate 8 and Vibes gate 8A

@delicatessentapasbar

Nasjonalmuseet kafé

Nasjonalmuseet kafé ligger i samme hus som Nasjonalmuseet, rett ved Aker Brygge. Her finner du en behagelig atmosfære, god drikke og deres særegne snitter og vafler. Om du er på utkikk etter mat som har rot i norske mattradisjoner er dette et godt stopp. Ta gjerne en tur på Nasjonalmuseet også – her kan du nyte kunst fra Munch til internasjonalt anerkjente kunstnere som Picasso.

Address: Brynjulf Bulls plass 3

@nasjonalmuseetkafe

Bølgen & Moi Tjuvholmen

Bølgen & Moi Tjuvholmen har spesialisert seg på det franske kjøkkenet. Restauranten har en stor uteservering med utsikt til Oslofjorden. Tjuvholmen er rett ved Aker Brygge, noe som gjør det til et perfekt stoppested om du går langs promenaden. Restauranten holder åpent fra tirsdag til søndag i juli.

Adresse: Tjuvholmen allé 5

@bolgenogmoi

Utesteder og barer

Utendørs

Utendørs har muligens byens største uteservering, men er kun åpent fra mai til august. Serveringsstedet er omringet av trær og grønt gress, helt på toppen av St Hanshaugen. Gjennom sommeren er det også masse underholdning (på både norsk og engelsk): Quiz, Harry Potter-quiz, Danskebåten-bingo, Friends-quiz og annet. Følg de på sosiale medier (Facebook og Instagram) for å holde deg oppdatert på hva som skjer. Om du blir sulten har de også en foodtruck som serverer hamburgere med fries.

Adresse: Midt i parken på St Hanshaugen. Det nærmeste du kommer en adresse er Ullevålsveien 28

@utendoers

Brød & Sirkus

En av byens mest populære nattklubber og underholdningsbarer inviterer til klubb hver fredag og lørdag gjennom hele juli. På varme sommerkvelder vil de åpne taket og du kan danse deg inn i natten under stjernene.

Adresse: Tordenskiolds gate 3

@brodogsirkus

Mynt takterrasse

Mynt takterrasse driftes av Sentralen restaurant og ligger på toppen av Sentralen-bygget i Kvadraturen. Her får du fabelaktig utsikt over Oslo sentrum, enkel matservering og drikke. Enkelte kvelder er det også DJ’s som spiller eller gøyale arrangementer. I juni er takterrassen åpen fra onsdag til søndag mellom kl. 14 og kl. 21. Fra 1. juli til 20. august er åpningstidene kl. 14 til kl. 23.

Adresse: Øvre Slottsgate 3, ta heisen til toppen av bygget.

Fyrhuset Kuba

Rett over Vulkan har du Kubaparkens lokale vannhull. En trivelig liten bar med masse sitteplasser. Om det er varmt kan du søke ly i skyggen av trærne!

Adresse: Maridalsveien 23

@fyrhuset_kuba

Uvisst

Selv hevder de å være «en tropisk discobar midt i Oslo sentrum». De holder åpent til sent og på sommeren har de en hyggelig og liten uteservering, rett ved Oslo rådhus.

Adresse: Tordenskiolds gate 11

@uvisstbar

Østbanehagen

Østbanehagen ligger midt mellom Oslo S og Østbanehallen. Midt i sentrum kan du få en deilig pustepause med hygge, drikke og en matbit. Det serveres grillmat fra Josper-grillen i ulike former: Burger, pulled pork og lignende.

Bakgården har også faste arrangementer gjennom sommeren. Allmenquizen foregår på onsdager og vil være på engelsk. Torsdagsjammen byr på musikk og god stemning.

Adresse: Jernbanetorget 1

@ostbanehagen