Foto: Lars Petter Pettersen

XO-saus

Oppskrift og tekst: Jan Robin Ektvedt, fra boken «Asiatisk» XO-sausen er en av de store vinnerne fra hyllene i den asiatiske matbutikken: en ekte asiatisk smaksbombe. De ferdigkjøpte variantene er ofte veldig gode og kan brukes til alskens forskjellige ting. Men på The Golden Chimp har vi også lagd vår egen variant basert på de originale ingrediensene – det vil si tørket sjømat, spekemat, hvitløk, olje og chili. Resultatet blir en slags asiatisk bolognese med en helt avsindig rik og god smak. Skal du bare ha en kjapp middag, funker kjøpeglassene utmerket. Men skal du lage en litt mer forseggjort […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.