Foto: Lars Petter Pettersen
Foto: Lars Petter Pettersen

Tom Victors klassiske soppsuppe

Oppskrift og tekst: Tom Victor Gausdal, fra boka «Tradisjonsmat» Mormor plukket alltid masse sopp. Og brukte det på kjøkkenet hele tida: syltet, tørket eller stekt. Eller i en klassisk soppsuppe som her. Det er en tradisjon jeg også prøver å etterleve! Soppsuppe Skriv ut oppskrift Ingredienser  500 g assortert sopp for eksempel sjampinjong, kantarell eller østerssopp, eller det du finner i skogen2 ss solsikkeolje1 fedd knust hvitløk1 sjalottløk i skiver2 ss smør3 einerbær1 timiankvast0.5 dl sherry7 dl grønnsaks- eller hønsekraft2 ss soyasaus3 dl fløtelitt maisennaknust havsaltkvernet svart pepper FREMGANGSMÅTE Rens soppen og stek den i olje til den blir passe gyllen og […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.