Foto: Tommy Andresen

Norske løk med grotteost og sprøtt surdeigsbrød

Tekst og oppskrift: Even Ramsvik, fra boka «Ny norsk mat» Oppskriften er nokså lik en klassisk fransk løksuppe, bare med en norsk vri. Jeg syns det er viktig å bruke surdeigsbrød på toppen – surdeigen blir vesentlig sprøere enn vanlig gjærbakst når den stekes, det er utrolig godt når den seige brødinnmaten og den sprø overflaten møter suppa. Jeg steker surdeigsbrødet i panne – ristet i ovn blir det faktisk for sprøtt. Den faste, upasteuriserte grotteosten fra Hitra gårdsmat er en av de beste nye norske ostene – i slekt med fransk comté, men med sin helt egen smaksprofil. Jeg […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.