Foto: Pressefoto

Regenerativt landbruk-trenden øker internasjonalt – men hva er det?

Blant store internasjonale aktører investeres det stort i regenerativt landbruk. I Norge gjøres det fortsatt lite for å kaste seg på trenden. Men hva er det – og hva betyr det for bonden? Blant de mest akutte klimautfordringene vi står overfor i dag, er effektiv bruk av landarealer. Om lag 50 prosent av verdens landområder brukes til matvareproduksjon i dag, og rundt en tredjedel av klimagassutslippene kommer fra matindustrien, ifølge tall publisert i tidsskriftet Nature i 2021. Det gjør at jordbruket står overfor en massiv utfordring. Hvordan skal man dyrke mat nok til å forsyne matfatene verden over, samtidig som […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.