Foto: Lars Petter Pettersen

Xiao long bao (suppedumplings)

Tekst og oppskrift: Jan Robin Ektvedt, fra boka «Asiatisk» (2020). Dette er liksom selve «Rolls Roycen» på dim sum-kjøkkenet: Dumplingen over alle dumplings, fylt med kjøtt og rykende varm, dampende aromatisk kjøttkraft. Dessuten er det et magisk triks: Hvordan klarte du å få den suppa inni dumplingen? Nå skal jeg avsløre trikset for deg: kald, stivnet kraft som smelter under dampingen. Enkelt, ikke sant? Så enkelt at du faktisk fint kan fikse det hjemme og bli tryllekunstner selv, til alles forbløffede begeistring. Her finner du oppskriften på hjemmelaget dumplingdeig. Xiao long bao (suppedumplings) Skriv ut oppskrift Ingredienser  200 g kvernet svinekjøtt4 […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.