Foto: Lars Petter Pettersen

Fattigmann

Oppskrift og tekst: Tom Victor Gausdal, fra boka «Tradisjonsmat» Dette er nesten som smultringdeig, bare fastere. Du kan bruke olje til fritering, men aller best blir det med smult. Fattigmann Skriv ut oppskrift Ingredienser  2 egg4 eggeplommer80 g sukker5 ss fløte1/2 ts kardemomme2 ss konjakk300 g melsmult FREMGANGSMÅTE Visp egg og sukker luftig, og rør inn resten av ingrediensene. Kna deigen godt sammen. Pakk i plast og la den hvile kjølig et par timer, gjerne natta over.Ha deigen ut på melet bord, og kjevle den ut tynt. Deles opp i snipper med en trinse eller bakkelsspore. Skjær et snitt i midten, og […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.