Foto: Tommy Andresen.

Pinnekjøtt med svart hvitløk og karamellisert fløte

Tekst og oppskrift: Even Ramsvik, fra kokeboka «Ny norsk mat». Mat er minner og assosiasjoner. Derfor fyller smaken og lukten av pinnekjøtt meg med en helt spesiell lykkefølelse. Men mat er også symboler. Nettopp retter som vekker så sterke følelser og minner som pinnekjøttet, er det interessant å jobbe med. Men det må gjøres gjennomtenkt. Både den fermenterte hvitløken og løken har sødmen kjøttet trenger. Det finnes faktisk de som serverer både løk og kål til pinnekjøttmiddagen. Den karamelliserte fløten har også masse sødme og smak, men den er mager, siden den bare er lagd på melkepartiklene i fløten: Fettet […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.