Foto: Marius Fiskum / Halvors tradisjonsfisk

Lutefisk-tips fra lutefisk-proffene

Vi har spurt to lutefiskprodusenter om nøkkelen til å lage fisk du aldri vil bli luta lei. Gjesten skal vente, ikke fisken Ingrid Kristine Hansen fra Halvors Tradisjonsfisk forteller om hennes lutefiskprosess. – Legg fisken i ildfast form med skinnsiden ned. Dryss godt med salt over fisken. La fisken stå i romtemperatur og trekke inn salt, gjerne en hel time. Hell av vannet som fisken slipper. Tilbered stykker med lik størrelse og lik tykkelse samtidig. Da sørger du for at alle stykker blir ferdig samtidig. – Server fisken rykende varm. Gjesten skal vente på lutefisken, det er ikke lutefisken som […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.