Foto: Lena Johnsen / Gangstad gårdsysteri

Ostepionéren og verdensmesteren

Gangstad var Norges første autoriserte gårdsysteri med egen kumelk for 25 år siden. Nå har osten deres blitt kåret til verdens beste. I oktober 2023 ble World Cheese Awards, eller oste-VM på norsk, arrangert i Trondheim Spektrum. Hele 4502 oster fra 43 ulike nasjoner ble bedømt av 260 internasjonale osteeksperter fra 38 ulike land. Kun én kan bli kåret til verdens beste ost. Det er nesten som i et eventyr at landets første autoriserte gårdsysteri vinner på «hjemmebane» med blåmuggosten Nidelven blå. – At vi greier å hevde oss i dét selskapet, blant store osteprodusenter av gruyere og parmesan, er […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.