Foto: Lars Petter Pettersen
Foto: Lars Petter Pettersen

Blandaball

Oppskrift og tekst: Tom Victor Gausdal, fra kokeboka «Tradisjonsmat» Blandaball er klassisk husmannskost fra Vestlandet. Her kunne man bruke den fisken man hadde for hånden, sammen med poteter. Sild alene egner seg også godt, da kalles det gjerne sildaball. Blandaball Skriv ut oppskrift Porsjoner 4 porsjoner Ingredienser  1 kg renskåret hvit fisk1 kg poteter3 ts salt2 ss potetmel2 ss byggmel100 g flesk i biter4 stk gulrot1/2 stk kålrot FREMGANGSMÅTE Fiskekjøttet trekkes i saltet vann i ti minutter og kvernes grovt. Skrell potetene og riv dem fint på et rivjern. Arbeid fisk og salt sammen, ha i potetmassen og så melet. Form deigen […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.