Foto: Niklas Øymo

Mongolias beste pizza er «norsk»

Folk kommer langveisfra for å smake på Eirik Gulsrud Johnsens pizza. Restauranten og hotellet hans ligger nord i Mongolia, fire timer med bil fra hovedstaden Ulan Bator. Historien om den «norske» pizzaen i Mongolia er like sprø som bunnen, og fortjener egentlig en helt egen reportasje, men her er kortversjonen:  Det hele startet for fire-fem år siden, da Eirik Gulsrud Johnsen sa opp arkitektjobben, reiste til Mongolia, kjøpte fem hester og red tvers over landet. Rideturen endte opp med en forelskelse i dette relativt ukjente og unike, i alle fall med vestlige øyne, landet i øst.  Hester rett utenfor Yeruu […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.