Foto: Oslo Vinfestival

Oslo Vinfestival på Aker Brygge gjenoppstår

Den store vinfesten på Aker Brygge er tilbake i februar.

Oslo Vinfestival rundet et decennium i 2019, men av åpenbare grunner ble det et lite opphold. Etter noen år med lagring i kjelleren er tiden moden igjen. 8. til 10. februar kan vininteresserte og -nysgjerrige utforske en drøss av arrangementer, fordelt på 12 ulike restauranter i Oslo.

De ulike arrangementene er delt opp i nivåer. Nivå 1 er for den vinglade, enten det er champagnelunsj på Pastis eller «Vin og Vinyl» på Delicatessen. Nivå 2 er for den vininteresserte med et dypdykk i Chablis på eller Meursault-smaking med Francois Gaunoux Lofoten. Tredje nivå er ment for de dedikerte, for eksempel vinpreik og blindsmaking med Merete Bø og Thomas GiertsenASIA.

Foto: Oslo Vinfestival

– Selv om vi har delt opp i ulike nivåer for å nå et bredt publikum, ønsker vi også å by på mer lavterskel-arrangementer for alle. Derfor har vi mange drop in-tilbud der vi satser på mer lettbente kvelder med DJ, afterwork, smaking og litt lettere stemning enn typiske vinmiddager, forteller arrangørene Thomas Nygård og Mim Stang fra Aker Brygge.

Du kjøper billetter eller booker bord til det arrangementet som måtte friste, men vær snar. Det er gjerne et begrenset antall plasser for hvert arrangement.

– Konsentrasjonen av restauranter på Aker Brygge er perfekt for å kunne skape en intim festival. I tillegg er tidspunktet viktig ettersom vi arrangerer festivalen på den tiden av året hvor trykket på restaurantene er lavest og det skjer mindre rundt om i byen, sier Stang.

– Gjennom festivalen skaper vi både viktig oppmerksomhet om våre restauranttilbud og tilbyr noe unikt å finne på, legger hun til.

Og hva er det arrangøren selv ser frem til?

Oh Dear arrangerer «kultbar» og åpning av verdens beste viner på glass. For den som er glad i asiatisk mat er «Sakemaker’s dinner» på Yokoso et godt alternativ!

Huser egen vinmesse

Den store vinmessen på torget flytter i år inn til Delicatessen Aker Brygge. Det blir kanskje tettere mellom vinflaskene, fordi et tjuetalls produsenter fra hele Spania vil presenteres for publikum. Blant annet vil Delicatessens eget vinprosjekt, Dominio de Adrada, presentere sine kreasjoner.

– Spansk vin har hatt en enorm endring de siste 10 årene, det har tidligere vært klassisk som har dominert. Vinene er mye mer tilgjengelig for norske ganer og ikke minst så får du mye vin for pengene, forteller daglig leder Rodrigo Belda hos Delicatessen.

Foto: Delicatessen tapasbar

– Dette blir det nærmeste du kommer Spania uten å måtte betale for dyre flybilletter. Er du glad i spansk vin, kan du ikke gå glipp av dette, legger han til.

Delicatessen inviterer også til middag med utvalgte vinmakere, brunsj med Sondre Lerche og hans vinprosjekt, samt litt fest.

– Det er veldig bra at Oslo vinfestival har startet opp igjen. Det trekker masse folk, og jeg gleder meg til å møte tusenvis av vinentusiaster gjennom helgen.

Du kan se hele programmet på Oslo vinfestival på deres nettsider.