FOTO: Lars Petter Pettersen.

Kylling kung pao

Tekst og oppskrift: Jan Robin Ektvedt, fra kokeboka «Asiatisk» Dette er min fortolkning av en annen av de virkelige kinarestaurantklassikerne. Opprinnelig er kylling kung pao en tradisjonell stir fry-rett fra Sichuan, oppkalt etter en embetsmann som hadde tittelen «gongbao» eller «keiserpalassets beskytter». Men fra 1970-tallet ble retten en hit på restauranter verden over, med en deilig blanding av søtt, sterkt og salt. Min tolkning her er litt ekstra tropisk, med mango og ananas i stedet for sukker og eddik, samt kyllingkjøttet servert for seg. Kylling kung pao Om du er storspist er dette til to, eller kan det deles mellom […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.