Nøttebrød

  Nøttebrød Til to brød Skriv ut oppskrift Ingredienser  1 kg hvetemel300 g sammalt fint rugmel1 ts salt3 ss maltekstrakt eller mørk sirup50 g fersk gjær
50 g valnøtter50 g hasselnøtter og/eller pistasjnøtter50 g tørkede aprikoser50 g fiken5-6 dl vann FREMGANGSMÅTE Løs opp gjæren i lunkent vann, bland inn resten av ingrediensene, elt i et kvarter, legg på plast og la heve i 1 time. Bak ut og legg i brødformer, la etterheve i 1–1 1⁄2 time. Stek brødene på 200 grader til de er gylne og gjennomstekte.

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.