Her får du bord under Holmenkollstafetten

Disse utestedene og restaurantene har ledig bord under en av Oslos store festdager.

Oppdatering 25. april: Veldig mange av utestedene nevnt er nå utsolgt for større grupper.

Lørdag 4. mai skal tusenvis av løpeglade (og trolig en del ikke så løpeglade kolleger) begi seg ut på etappene som leder opp til Holmenkollen. På banketten skal det også feires vel gjennomført stafett, men mange steder har allerede fullbookede lokaler.

Forhåpentligvis får vi en forsmak på sommeren denne maihelgen. Sola har i alle fall tittet frem i tidligere år, og da er det supert å ha debriefen etter løpekonkurransen på en varm uteservering.

Her er en oversikt over plasser hvor du fortsatt kan få bord for større grupper utendørs.

Bølgen & Moi Tjuvholmen

Foto: Reflektor

På Tjuvholmen ligger flaggskipet til Bølgen & Moi, med fin utsikt til havnebassenget og ypperlige solforhold. Om været ikke skulle klaffe har de også store lokaler innendørs for en matbit og litt drikke. Booking gjøres på epost på tjuvholmen@bolgenogmoi.no.

Fyr bistronomi og bar

Søsterrestauranten til Michelin-belønnede Stallen har en fjong uteservering rett ved Bogstadveien. Her har de rikelig med plass og lun stemning, og selvsagt en sentral beliggenhet i nærheten av Majorstuen. Booking gjøres på booking@fyrbistronomi.no.

Østbanehagen

Foto: Reflektor

Østbanehagen er en del av Gladkokken restaurant på Østbanehallen, og her får du mat og drikke som står i stil med matprofilens spiseri. Denne lille oasen ligger mellom Oslo S og Jernbanetorget, så du skal jobbe hardt for å finne en mer sentral beliggenhet. Deler av bakgården er også under tak.

For booking tar du kontakt på booking@burgerandsteak.no.

Tårnet

Tårnet på Økern inviterer til løpsfestbankett, eller after-run. De har laget en egen pakke for selskaper over 100 personer med både utstyr, mat og drikke. Med andre ord har du supre lokaler om dere er en svær gjeng. Les mer på Tårnets nettsider.

3KT

Den åpne plassen mellom Nasjonalmuseet og Aker Brygge har de siste årene huset et trivelig pusterom med matservering, storskjerm og annen moro.

3KT selger bord og drikkepakke for ti personer. Booking slippes snart.

Delicatessen Grünerløkka, Aker Brygge eller Majorstuen

Alle Delicatessen-filialene har uteserveringer, noen større enn andre, og kan passe fint for å myse mot vårsola. Restaurantene serverer også digg tapas og har store restaurantlokaler, så her det svært lite som kan gå galt. For uteserveringen må du kanskje belage deg på dropin, men for booking kan du gå via nettsidene deres.

For grupper større enn seks til åtte personer skal du ta kontakt på epost. Du når booking på grunerlokka@delicatessen.no, akerbrygge@delicatessen.no og majorstuen@delicatessen.no.

Fyrhuset Kuba

Om sola stråler er Fyrhuset Kuba et fint sted å hvile slitne bein og slukke tørsten. Den store uteserveringen har rikelig med sol litt utpå dagen, men her blir det fort trøkk om det er plussgrader og skyfri himmel.

Booking gjøres på kubafyrhuset@gmail.com.

Alf

Nabolagsbaren på Alexander Kiellands plass har noen bord langs vinduene, men også en større uteservering noen skritt over veien. Send en forespørsel om reservasjon til alf.nabolagsbar@gmail.com.

Handwerk Botaniske

Foto: Anne Valeur

Handwerk i Botanisk hage har en stor uteservering på hovedgården. Her har de digg kaffe, leskende drikke og en liten matbit. Med t-banen på Tøyen noen hundre meter er dette også ganske så sentralt. På grunn av stor pågang tar de ikke bordreservasjoner i helgene. Førstemann til mølla!

Mynt takterrasse på Sentralen

Mynt holder til på toppen av Sentralen-bygget. Med en liten heistur opp fra foajeen har dere flott utsikt og førsteklasses solforhold. Den offisielle starten på takterrasse-sesongen her er 19. april.

Ønsker du å reservere bord på Mynt, kan du sende en e-post til mynt@sentralenmat.no.

Hitchhiker

Hitchhiker ligger også i Sentralen-bygget i Øvre Slottsgate. Her serverer de asiatisk gatemat og passer perfekt om dere trenger å fylle opp energilagrene etter en intens stafett. Restauranten har ikke en uteservering, men innendørs har man tross alt garantier for regnfri after-run.

Booking for alt under ni personer gjøres via deres nettsider. Dersom dere er en større gruppe kan du booke på hitchhiker@hitchhiker.no.

Vineria Ventidue

Denne italienske nabolagsrestauranten på Frogner har en liten uteservering og egen selskapsmeny. Det er også mulig med a la carte for mindre grupper. For spørsmål rundt booking forteller de at du kan ta kontakt på post@v22.no. Om stafettlaget har litt færre gjester kan booking også gjøres via nettsidene til Vineria.

Amazonia by Bar (kun dropin)

Amazonia er et ettertraktet sted for after-run, for restauranten er allerede utsolgt for bord. De opplyser at det likevel skal være mulig med drop-in selve dagen, så de anbefaler at du tar sjansen og stikker innom på Tjuvholmen.

Heim St. Hanshaugen

Heim St Hanshaugen har en god plassering i en av vekslingssonene i stafetten. Her blir det fort fullt, men du rekker enten å ta en slurk før du skal løpe – eller møte kolleger etter fullført etappe.