Kamkake. Foto: Lars Petter Pettersen
Kamkake. Foto: Lars Petter Pettersen

Kamkake

Oppskrift og tekst: Tom Victor Gausdal, fra kokeboka «Tradisjonsmat» Dette er enda en nordnorsk spesialitet: Visstnok har de tynne, rutemønstrete brødene tradisjon helt tilbake til 1700-tallet, hvor for eksempel Petter Dass skriver om dem. Kamkake Skriv ut oppskrift Ingredienser  5 dl helmelk50 g smeltet smør50 g gjær250 g rugmel500 g hvetemel FREMGANGSMÅTE Ha lunken melk og smør i en bolle og smuldre inn gjæren. Vend inn melet. Kna sammen til en god deig og la den heve en halvtime tildekket i bollen.Hvelv ut deigen på et melet bord og del opp i emner. Rull til boller, kjevle dem så til flate pannekaker, […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.