Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

Whisky-ordbok

Har du noen gang lurt på hva alle disse fremmedordene på whisky-flaska, eller ordene som triller ut av den bålluktende kjeften på din nerdete venn, faktisk betyr? Her har du de noen av faguttrykkene du trenger. La oss få det unnagjort: Whisky eller whiskey –  På norsk har Språkrådet landet på whisky, men skrivemåten varierer ut fra landet varen kommer fra. For eksempel bruker skottene, canadierne og japanere whisky, mens det i Irland og USA gjerne skrives med ey-endingen. «Whisky» er en videreutvikling av det skotsk- og irskgæliske uttrykket for «livets vann». Akevitt ringte og ville ha tilbake etymologien sin! […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.