FOTO: Tommy Andresen.

Jordbær med pepperrot og tjukkmelk

Oppskrift og tekst: Even Ramsvik, hentet fra kokeboka «Ny norsk mat» Det er noen ting du ikke skal tukle for mye med som kokk. Én av dem er den norske sommerdesserten framfor noen: jordbær med sukker og fløtemelk. Det er en grunn til at retten er blitt en klassiker: De norske jordbærene er så vanvittig gode, i den tradisjonelle tilberedningen får de lov til bare å være seg selv. Fløtemelken runder av de syrlige bærene litt, sukkeret intensiverer smakene, men ellers er det jordbærene som bestemmer – det kan vanskelig gjøres bedre. Så når jeg skal lage min egen jordbærdessert, […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.