Foto: Stig Buvarp

Den somaliske sausen som «basser» til alt

Den irrgrønne sausen er en obligatorisk del av ethvert somalisk måltid. Faduma og Binyamin Mahamoud håper de kan danke ut srirachaen du har stående i kjøleskapet. Somalia har Afrikas lengste kystlinje, godt over 3000 kilometer lang, som strekker seg fra Adenbukta til Det indiske hav. Gjennom tusenvis av år har det vært handel og kulturutveksling mellom nabolandene og Midtøsten, og kjøkkenet har en unik karakter. Når det diskes opp til et somalisk måltid er det to ingredienser som alltid står på bordet. Den første er bananer, den andre er basbaas. Oversatt fra somali blir det «hot sauce» eller «sterk saus», […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.