Foto: Ørnelund, Leif / Oslo Museum

En klype salt, pepper og «tyveri»: Oppskriften på norsk mathistorie

Ser man gjennom mathistorien vår finner man et hav av røde tråder som leder inn i det obskure og glemte. Matforsker og -historiker Annechen Bahr Bugge kaster lys på hva vi putter i oss.  Italiensk pasta kommer fra Kina, det meksikanske kjøkkenet er i stor grad arabisk og poteten er alt annet enn særnorsk.  Som med pastaen og al pastoren: Vi har også tatt, lånt og stjålet. Vi har funnet opp ting, og glemt andre.  Hva vi spiser sier mye om hvem vi er. På lik linje er matkulturen alltid i bevegelse – og man skal ikke lenger bak i […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.