Foto: Dominio de Adrada

Tapassjefenes vingård går tilbake til røttene i spansk vin

En ny generasjon vinmakere går nye veier i Spania. Blant dem er eierne av en norsk restaurantkjede. Spanske vintradisjoner strekker seg noen tusen år tilbake, men i løpet av de siste århundrene har ikke livet vært så lett for den spanske vinbonden. Som mange andre vinregioner i Europa var det flere pest- og soppangrep på vinstokkene på 1800- og 1900-tallet. Av menneskeskapte katastrofer sørget den spanske borgerkrigen for enorme ødeleggelser. For vinmakerne ble vondt verre da Franco ble landets leder i 1936. Den spanske diktatoren har ifølge flere hatt innflytelse på hvorfor spansk vin lenge har blitt ansett som annenrangs. […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.