Sviskegrøt. Foto: Lars Petter Pettersen
Foto: Lars Petter Pettersen

Sviskegrøt

Oppskrift av Tom Victor Gausdal, hentet fra kokeboka «Tradisjonsmat» Mørkt som natta, godt som dagen. Sviskegrøt Skriv ut oppskrift Ingredienser  200 g steinfrie svisker bløtlegges over natta8 dl vann110 g sukker1/2 ss potetmel og litt vannsaft av 1/2 appelsin valgfritt FREMGANGSMÅTE Legg sviskene i vann dagen før du skal severe maten.Etter ca. 24 timer tar du sviskene ut av vannet. Ha svisker, vann, appelsin og sukker i en kjele, og la det småputre i cirka 20 minutter. Rør sammen potetmel og vann, og hell dette i mens du rører. Grøten skal få en passe tykk konsistens. Serveres lun eller kald toppet med […]

For å lese denne saken må du abonnere på Prepp Magasin.

Gå hit for å se abonnementsalternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.