Østers og perler mot miljøsvineri

Østersoppdrett kan «redde» norsk farvann. Hvorfor er det ingen som driver med det, foruten en ildsjel i Lyngdal?  Østersen er ikke bare god med tabasco, sitron, persille eller bobler: den er uunnværlig. Før østersen rekker å bli slukt av en A-kjendis, utretter den noe, mildt sagt, vel så viktig.Det er noe poetisk ved hvordan østersen lever. Den bare ligger der. Stasjonær og stillferdig, men i utrettelig arbeid. For østersen er en hardtarbeidende liten sak. En enkelt østers kan filtrere, og rydde opp i, hele 50 liter vann om dagen – en jobb norsk farvann ikke ville greid seg uten. En jobb […]

Denne saken er gratis, men for å lese den må du logge inn

Keen på å heller bli abonnent og få tilgang til alt? Gå hit for å se abonnementsalternativer.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Prepp Magasin sin personvernerklæring.