Foto: Trond / Adobe Stock

Dette skjer: Februar i Oslo

Hver måned skal vi prøve å oppsummere hva som skjer på restauranter og barer i Oslo. Her er planene for siste rest av januar og februar.

Spis så mange dumplings du kan / Kinesisk nyttår på The Golden Chimp | Mandager og 6. – 10. februar

The Golden Chimp har beholdt mandagsdealen med der du kan konsumere så mange dumplings du vil for 375 kroner. Du kan velge mellom klassiske svin- og rekedumpling, chilibeefdumpling eller sommerkål- og steinsoppdumpling.

Per nå ligger det ute muligheter for booking mandag 29. januar, 5. februar og 12. februar.

Restauranten har også meldt at de skal feire kinesisk nyttår fra 6. – 10. februar. De serverer sju retter til 750 kroner.

Soulful Winter Escape på Amazonia by BAR | Torsdager i februar

Med en sjelefull vinterflukt kan du glemme drittvær og Oslo-vinter. De sier nei til vinterblues! Det skal være livemusikk ispedd masse soul fra klokka åtte hver torsdag. Det som gjør disse kveldene hakket mer interessante er at du får halv pris på «Chef’s Selection»-menyen om du booker middag. Amazonia serverer retter fra det latin-amerikanske kjøkkenet. Les mer om arrangementet her.

Battle of the Brunch på Hitchhiker | Lørdager i februar

«Battle of the Brunch» er et nytt konsept på Hitchhiker på lørdager. Ville du gått inn i matkrigen med fluffy vafler og nøye utplukka viner eller bao-buns og pils?

Her kan du være med på å bestemme hva som blir brunsjen i restauranten for en periode fremover. Du får mulighet til å bestille begge deler og gir din favoritt en stemme. Vinneren blir lørdagsbrunsjen fremover.

Sannsynligvis skal platekusken blæste hip hop på anlegget og ellers væregod stemning i sjappa. Choose your fighter!

Det Gode Selskab x Half Baked x Oslo Pride på Økernsenteret | 2. og 3. februar

Trioen skal ta over det gamle Økernsenteret og lage ordentlig rave i de gamle «fabrikklokalene» på Økern. Det er for øvrig bygget hvor det står «Tillit» på. Fredags skal Det Gode Selskab (plateselskap og klubbkonsept fra Norge) og Half Baked (UK) lage fest, mens Karmaklubb og Oslo Pride tar seg av lørdagskvelden. Arrangementet finner du her.

Oslo Vinfestival | 8.–10. februar

Vinfestivalen på Aker brygge returnerer etter noen år med pause. Arrangementet er for deg som ikke vet så mye, kan litt eller er viderekommen innen faget «fermentert druejuice». Programmet består av flere mindre arrangementer på ulike restauranter og er delt opp etter kunnskapsnivå: nivå 1 for vinglade, nivå 2 for vininteresserte og nivå 3 for vindedikerte.

For eksempel vil Delicatessen Aker Brygge ha en middag (seks viner og seks retter) med vinmakeren fra Ribera del Duero i Spania. Her kan du lære mer om spansk rødvin og spise en spesialkomponert seksretters. Dette arrangementet er klassifisert som nivå 2.

Lørdag har Delicatessen invitert Sondre Lerche for å snakke om sine spanske naturviner fra Catalonia i Nord-Spania. Det vil serveres en spansk brunsjmeny og prisen er kr. 495,- per person.

Selvsagt er det masse andre gøyale, vinrelaterte påfunn gjennom helga. Les mer om festivalen her.

Valentinsdagen på flere restauranter | 14. februar

Feir kjærligheten med et godt måltid, det er i alle fall vårt love language. Du bør for øvrig raska på for å reservere et bord denne kvelden – hele byen blir trolig full av toer-bord.

Smalhans har laget en egen meny til valentinsdagen til 825 kroner per person (925 inkl. aperitiff). Menyen består av ti serveringer, blant annet østers, kamskjell, andebryst og annen snacks.

Vink har for øvrig laget en oversikt over «Oslos mest romantiske restauranter». Kanskje du finner noen tips!

Vinterfest 2023 hos EIK Servering | 19. – 25. februar

EIK Servering har videreført Lava Oslo-tradisjonen om å tilby et bra måltid for en god pris i de store skoleferiene. Det er en slags belønning for oss som ikke reiser fra byen når skolene tar en velfortjent pause.

Minst 15 restauranter er med og du kan få 2-5 retter til en redusert kostnad. Du finner en full oversikt her.

Sondre Lerches fiskegrateng med skrei på Smalhans | 20. februar

Sondre Lerche er en uttalt tilhenger av gratinert fisk. Det kan du lese mer om i vårt intervju fra mars 2023. Om du også er Prepp-abonnent kan du lage Smalhans’ fiskegrateng hjemme (bare erstatt fisken du ellers ville laget med skrei).

Han returnerer til Smalhans for et lite gjestespill den 20. februar og skal servere fiskegrateng til dagens husmann, prate litt om vinen sin og kuratere en spilleliste. Arrangementet finner du her.

Matkurs i franske klassikere på Bølgen & Moi Tjuvholmen | 27. februar

Bølgen & Moi Tjuvholmens kokker har spesialisert seg på det franske kjøkkenet og vil gjerne dele den kunnskapen med deg. Her får du demonstrert hele prosessen av en fireretters, fra innkjøp, råvarer, teknikker og servering.

Det er begrenset antall plasser. Les mer her!

Bølgebrunsj på Bølgen & Moi | Lørdager i februar

På lørdagene frem til påske vil B&M Tjuvholmen diske opp med skalldyrsplatå (bestående av blåskjell, reker, laks, krabbe, ceviche av kveite og mer). I tillegg har de en variert à la carte. Husk at du må forhåndsbestille!

Her finner du arrangementet.

Det er alltid en quiz | Hele februar

I Oslo er det alltid quiz. Brød & Sirkus har et utvalg av quizer gjennom hele uka, Sagene Lunsjbar på torsdager, Heim St Hanshaugen har på mandager – ja, du skal ikke lete lenge.

Norges Quizforbund har laget en oversikt med over 100 quizarrangement i Oslo og omegn. Se om du finner en i nærheten av deg!