Disse Oslo-restaurantene holder åpent i påsken

Joda, noen holder åpent selv om Jesus endte opp på korset. Her er en oversikt for deg som skal tilbringe påsken i byen.

Husk at det bor veldig mange mennesker i en by. Det er også et antall som ikke nødvendigvis trekkes mot sjokolade, appelsiner, påskerenn og skiturer. Derfor bør du reservere bord i god tid!

Hrimnir

Foto: Anne Valeur

Bra ramen med skikkelig kraft og håndlagde nudler, skrev Vink i sin anmeldelse fra i fjor. Hrimnir har blitt en av byens mest populære nudelsuppe-steder, og de holder åpent gjennom hele uka. Om sola gløtter til i slutten av mars har de også en liten uteservering med noen timers sollys.

Vineria Ventidue

Vineria Ventidue er en nabolagsrestaurant på Frogner som serverer orntli italiensk. Kjøkkensjefen har erfaring fra stjernerestauranter og familien som startet restauranten har italienske røtter, noe som tilsier at både pizza og pasta er prima vare. Restauranten har også annonsert at uteserveringen er åpen!

Der peppern gror Majorstua og Rådhusplassen

Der Peppern Gror (heretter DPG) holder åpent på Majorstua og Rådhusplassen hver bidige dag i påskeuka. Begge restaurantene har bord og stoler ute dersom utepilsen lokker.

Jimmy’s

Det er alltid fullt her, nederst på Grünerløkka, men det er som oftest en grunn til sånt. Jimmy’s er et av få steder som holder åpent på mandager, så det betyr at også 1. april gir muligheter for smørete amerikansk chardonnay og tarte flambeé.

Delicatessen Majorstua, Grünerløkka og Aker brygge

Foto: Paul Paiewonsky

Delicatessens filialer har åpent hver dag i påsken. Om du er fysen på tapas og en klunk med god drikke kan du ta turen til Grünerløkka, Majorstua eller Aker brygge. Hver av restauranten har et uteområde, så vi ber pent om at vi blir velsignet med godvær.

Den glade gris

Den glade gris passer bra for deg som vil bytte ut langtidsstekt lam med langtidsstekt svin. Her får du rause porsjoner og fjong pubmat. Det er også annonsert at uteserveringen skal være klar til påskeuka. Nå gjenstår det bare en strålende værmelding!

Stykke pizza

Dette er uten tvil Lørens beste pizza. Her får du svære pizzaer med god bunn og hyggelige lokaler som akkurat ikke lar deg se det ellers litt grå Løren-landskapet. Stykke har også uteservering!

Les vår pizzaguide for Oslo!

ZZ Pizza

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av ZZ (@zzpizzaoslo)

Aftenpostens Vink kåret ZZ til til byens beste for en tid tilbake. De serverer flere kreative varianter av pizza, men basen er den samme: Bunn med bra tygg og smak, gode råvarer og gode vibber.

Bente

På Torshov finner du Restaurant Bente, et prosjekt av Babbo-kollektivet (som også holder åpent på Grünerløkka og i Parkveien). Her får du god mat for en veldig hyggelig penge. Husk å booke bord!

Alex

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Restaurant Alex (@restaurantalex_oslo)

Restaurant Alex er også i Babbo-universet, men er helt nyåpnet. De kaller seg en krysning mellom en New York-diner og fransk brasserie. Må ikke forveksles med Alex Sushi – her får du trolig en mye snillere pris på kassalappen.

Ember

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Ember (@ember_vinbar)

Gå inn på Hot Temper i Nordre gate, men ta turen ned trappa for å finne denne vinbaren (om du ikke har lyst på veldig bra fritert kylling, da). Vink mener Embers miso-brownie kan krones som hovedstadens beste dessert. Subjekts anmelder klinker til med «en av årets mest spennende nykommere». Åpent fra onsdag til lørdag i påskeuka.

Åpent, men utvalgte dager

Brasserie Ouest

Navnet avslører mye: Dette er et brasserie, samt at de ligger vest i byen. Restauranten på Frogner har et rykte for å ha et vanvittig vinkart og meget velsmakende mat fra det franske kjøkkenet. Brasserie Ouest holder åpent mandag, tirsdag i påskeuka.

Amazonia

Denne søramerikanske restauranten på Tjuvholmen holder åpent fra tirsdag 26. mars til lørdag 30. mars. Amazonia har utsikt til havnebassenget og Skur 13 er det stor sannsynlighet for påskesol på uteserveringen (som trolig er utstyrt med varmelamper).

Nasjonalmuseet kafé

Foto: Anne Valeur

NAM kafé har åpent fra tirsdag til lørdag i påsken og er et bra stoppested om du skal traske langs Aker brygge, men kjenner at det rumler litt i magen. Her serveres det snitter, men med en moderne og velsmakende vri. Om du ikke har besøkt det «nye» Nasjonalmuseet ennå, kan du slå to fluer i en smekk.

Feniqia

Foto: Noname Oslo

Feniqia er en libanesisk restaurant med lokaler i Rostockgata, rett ved Barcode og Sørenga. Om vi blir velsignet med påskesol er dette en ypperlig lokasjon for mat og drikke: Meze, shish og annen snadder. Merk at de holder åpent den første påskehelgen, men stenger fra og med skjærtorsdag.

The Golden Chimp

Foto: Anne Valeur

Dim-sum til en god pris og bra drikkepakke, skrev Vink i deres anmeldelse fra april 2023. Forhåpentligvis leverer de samme produkt i årets påskesesong. The Golden Chimp holder åpent hver dag, foruten søndagene.

Bollebar

Foto: Anne Valeur

«Jammen dette er ikke en restaurant». Ta deg en påskebolle! Bollebar tar den tradisjonelle hvetebollen og danderer med kreative toppinger. Crème brûlée-bolle, pasjonsfrukt-glasur eller bueno-hasselnøtt er bare noen eksempler. Ta med deg en bolle mens du flanerer langs brygga i påskesola.

Utesteder

Om du har manifestert at det blir påskesol, kan det være fristende med noe godt i glasset på en uteservering eller en sen kveld på klubben. Her er noen alternativer:

Fyrhuset Kuba

Bildet over er kanskje ikke representativt for påskeforholdene i Kubaparken, men Fyrhuset Kuba har en stor uteservering med gode solforhold. Det eneste vi mangler er spådommer om at det blir varmegrader og solbrille-vær. Åpent hver dag i påsken.

Alf

Om du skritter noen hundre meter lenger opp Maridalsveien finner du Alf nabolagsbar. De har uteservering, men også lune og trivelige lokaler om det ikke skulle være utepils-vær.

Uvisst

Uvisst holder åpent onsdag, langfredag og påskeaften. Her kan du svinge innom om du ønsker en fest eller noen glass midt i byen. Utestedet ligger i Tordenskiolds gate, rett ved Stortinget og rådhuset.

Jæger

Jæger er synonymt med bypåske. Klubben skal nok en gang sørge for fest hver påskedag og har en lineup med kjente navn fra Oslos klubbscene. Les mer her!